• Stretch, versterk en balanceer

Pilates

Pilates bij Little Yogi Herentals


Pilates is een bewegingsmethode, meer dan 100 jaar geleden ontwikkeld door de legendarische trainer Joseph Pilates, met als doel het hele lichaam te stretchen, versterken en balanceren. Werken vanuit het powerhouse, daarop ligt de nadruk! Je activeert dus buik/onderrug, bil- en dijbeenspieren. Ook een diepe zuiverende ademhaling is een belangrijke factor in Pilates.

 

We werken op de klassieke manier (Peak Pilates), dus door de principes van Joseph Pilates na te leven: Concentratie, Centrering, Controle, Precisie, Ademhaling en Vloeiende bewegingen. Dit doen we zowel op de mat als op de apparatus. Pilates vormt het lichaam, maakt de spieren strakker, langer en mooier! De buikspieren worden sterk en strak. Maar vooral zorgt Pilates voor een soepele wervelkolom, waardoor rug- en nekklachten verdwijnen en de houding verbetert.

 

Pilates is niet aan leeftijd gebonden en in principe ook niet aan lichamelijke beperkingen omdat de oefeningen worden aangepast aan de conditie, ervaring en mogelijkheden van elke individu. Pilates is voor iedereen, van topsporter tot niet-sporter. Het is een uitgebalanceerde methode die uitgaat van respect voor het lichaam en niet belastend is voor de rug.

 

Wilt u rug- en nekklachten oplossen, uw houding verbeteren of een strakker en sterker lijf met soepele en lenige spieren - u kunt dit met Pilates bereiken. Daarom is Pilates razend populair bij topsporters als Kobe Bryant, de bekende Amerikaanse basketballer, en bij tal van rugbyspelers, jockeys en golfers. Ook onder de sterren in Hollywood is dit helemaal hot!

 

* Pilates bevordert kracht, lenigheid en coordinatie van het lichaam * Je verdiept je ademhaling en voelt je energiek * Je krijgt een platte buik, soepele rug en flexibele gewrichten * Je lichaam wordt op een natuurlijke manier mooi, je spieren komen in balans en je voelt je langer en lichter * Je wordt je bewust van je lichaam, verbetert je houding en je kunt je gemakkelijker ontspannen * Je leert je lichaam te controleren.